Eden
Project info

In mijn werk combineer ik het beste van verschillende werelden. Verstilde landschappen, indringende portretten en brieven uit verre oorden. Het ene moment vanuit Rusland of Roemenië, een ander moment vanaf de Hilversumse heide zo dicht bij huis. Een serie kleurrijke, dromerige en soms haast theatrale beelden die je meevoeren langs de paden die ik bewandelde. Ik vertel je verhalen over diegene die ik ontmoette en wil je graag mee laten kijken naar datgene dat ik zag. En door middel van mijn altijd terugkerende zelfportretten leid ik je rechtstreeks mijn eigen binnenwereld in.

Het maken van deze portretten is een voortdurende zoektocht. Naar de juiste omgeving, het beste licht, de bijpassende pose, de juist sfeer en het zuiverste idee. Een wankele balans, maar wanneer je deze ingrediënten in de perfecte verhouding bij elkaar brengt kun je de realiteit ontstijgen en magie creëren. Dat is voor mij het meest ultieme moment.

Ik nodig jou als kijker uit om door mijn wereld te dwalen, te kijken en dan weer je eigen verhalen te maken. Precies zoals ik dat ook heb gedaan. De lijn tussen droom en werkelijkheid is immers maar zo dun, gelukkig.